Klimat

97 procent av klimatforskare är överens om att mänsklig påverkan är orsaken till den ökande medeltemperaturen på jorden. Vi blir överösta med rapporter och fakta om hur vi ska ställa om, och ibland kanske det känns hopplöst. Det finns dock massor av val som du kan göra i din vardag för att bidra till omställningen mot en hållbar framtid. Vi har samlat våra bästa tips i utställningen Bli Klimatsmart på 10 minuter som åker runt i våra samarbetskommuner. Mer information och en digital version finns här.

Bild från www.klimatkontot.se

Lästips:

Testa dig själv på Klimatkontot (länk), framtagen av Svenska Miljöinstitutet (IVL).

Svalna (länk) finns möjlighet att skapa ett konto, få tips om vad du kan ändra på och följa upp din klimatpåverkan. Svalna grundades 2015 av David Andersson som forskar kring frågor om hållbar konsumtion på Chalmers. Tjänsten har utvecklats i samarbete med Göteborgs Stad med finansiellt stöd från Västra Götalandsregionen och Chalmers.

Energianvändningen i ditt hem är en orsak till utsläpp av växthusgaser. På Energikalkylen (länk) framtagen av Energimyndigheten kan du beräkna energianvändningen för ditt hus samt få tips och råd för förbättringsåtgärder. Du kan också ringa till oss för att diskutera.

Visste du att om du inte valt grön el så har du 42 % fossilt i din elmix? Läs mer under våra nyheter här (länk).


Ring upp mig