Klimat

97 procent av klimatforskare är överens om att mänsklig påverkan är orsaken till den ökande medeltemperaturen på jorden. Vi blir överösta med rapporter och fakta om hur vi ska ställa om, och ibland kanske det känns hopplöst. Det finns dock massor av val som du kan göra i din vardag för att bidra till omställningen mot en hållbar framtid.

En tumregel som en kan ha är att det som är bra för klimatet är bra för dig. Det kan exempelvis vara att ta cykeln eller gå till jobbet, äta en mer varierad kost och öka mängden vegetariskt på tallriken.

Det börjar med dig men vi måste också se till att de politiker som styr vårt samhälle ser till att skapa förutsättningarna för att vi ska lyckas genom satsningar på infrastruktur, hållbara transporter och färdmedel.

Lästips:

WWF´s köttguide kan du lätt välja rätt kött med hänsyn till både natur, klimat och hur djuren mår. Köttguiden finns även som en app till din telefon.

Efter årtal med diskussioner kring klimat, strandade politiska överenskommelser och domedagsscenarier är det inte konstigt att många tycker att klimatfrågan känns hopplös. Här kommer några tips om organisationer som, tvärtom, ser massor av möjligheter till en omställning. Allt från nya tekniska lösningar till företag som går i bräschen för den hållbarautvecklingen.

Sustainia arbetar med att synliggöra hållbara lösningar från världen över. De publicerar årsvis 100 nya lösningar på klimatförändringar och andra globala utmatningar.  

Draw down solutions är ett samarbete mellan forskare där de ger lösningar på många av klimatfrågorna. Läs mer om lösningar på problematiken kring energi, mat, byggnader och städer, transporter osv. 

GreenBiz arbetar med möjligheterna mellan företagande, teknik och hållbarhet. Där kan du gå in och läsa om positiva satsningar som företag gör världen över.

Ring upp mig